Amstelveen, 10 februari

Oudste raadslid van Nederland, Mw. J.C.E. (Nora) Tang overleden


Mw .Joy Carla Elanora. (Nora) Tang
Gemeente raadslid OCA
Voorburg 9 februari 1932 - 10 februari 2018


Nora Tang


Mw. Tang was sinds de oprichting van de OCA in 1997 actief voor onze vereniging. Sinds 1998 was zij fractie assistent in twee raadsperiodes tot 2006.

In 2006 begint zij aan haar eerste raadsperiode als raadslid voor de Ouderen Combinatie Amstelveen. Dit is het jaar waarin zij zich hard maakt voor het gratis OV voor ouderen met een minimum inkomen. Dit heeft zij deze raadsperiode (2014-2018), waarin zij met voorkeursstemmen in de gemeenteraad was verkozen, via een motie als proef voor twee jaar kunnen bewerkstelligen. Zij was blij dat zij dit, voor de ouderen van Amstelveen, na zoveel jaren, voor elkaar heeft gekregen.

Dat zij in 2014 met voorkeursstemmen werd verkozen, kwam omdat zij zich bleef inzetten voor de maatschappij. In de periode 2010-2014, was zij burgerlid bij de commissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). Velen kenden haar, dus haar voorkeursstemmen kwamen niet uit de lucht vallen.

De fractie zal haar kennis en kunde zeker missen. De heren Percy de Robles en Nico Kooijman verklaren: ”Mw. Tang was ons geweten. Zij wist als geen ander waar ouderen nog wel of niet toe in staat waren. Wij hebben van haar geleerd dat wij altijd goed moeten blijven kijken of er genoeg rekening met onze ouderen wordt gehouden. Deze les nemen wij mee voor de toekomst, en wij zijn dankbaar dat wij Mw. Tang hebben gekend, en vooral dat wij met haar mochten samenwerken. Wij zullen haar missen.”. Beide heren wensen de familie en vrienden veel sterkte met hun grote verlies.

Het bestuur van de OCA reageert verdrietig. Hun voorzitter, Veerle de Robles: “Om te beginnen willen wij de familie, sterkte toewensen. Uit respect en om dit verlies te verwerken, zullen wij de komende twee weken geen campagne voeren. Mw. Tang staat op de derde plaats op de kieslijst, en, niet alleen omdat het wettelijk niet zou kunnen, maar omdat wij haar nog graag erbij hadden, blijft haar naam op de stembiljetten staan.”.
OCA
KvK 69124884
Willem Elsschotlaan 5, 1187 WP Amstelveen
Email info@ocamstelveen.nl
ANBI Status
Beschikkingsdatum 20 april 2012
Dossiernummer 83.142