Alcohol- verkeercursus Amstelveen Jongeren
18-01-2017


Onder de naam "motie Fokkink" is ook dit jaar weer gestart met de alcohol-verkeercursus voor jongeren in Amstelveen. 

De cursus is destijds een initiatief geweest van de OCA waar veel jongeren gebruik van maken. Vaak worden de deelnemers met enige druk van de ouders gestuurd maar het levert na behalen van het rijbewijs behalve een financieel  voordeel ook begrip over alcohol gebruik.


De cursus levert een belangrijke bijdrage aan het bewustzijn onderen jongeren voor alcohol in het verkeer. Er gebeuren nogal eens ernstige ongelukken waarbij drank in het spel is. Dit gebeurt helaas ook in onze regio. Ondanks alle voorlichtingscampagnes hebben we gemerkt dat jongeren nog steeds onvoldoende weten over de gevolgen van rijden onder invloed. Om deze reden bieden we een alcohol-verkeercursus aan voor die jongeren die hun autorijbewijs willen halen. Het is belangrijk om te weten wat alcohol doet met je rijvaardigheid voordat je echt de weg op gaat met je rijbewijs op zak. 

Wanneer je de cursus hebt gevolgd, ontvang je een certificaat waarmee je je rijbewijs gratis kunt afhalen bij de afdeling Publiekszaken van onze gemeente (anders kost dit € 38,95). Het certificaat is één jaar geldig na afgifte als je in dat jaar slaagt voor je rijexamen.

Voorwaarde voor deelname aan de alcohol-verkeercursus is dat je in de gemeente Amstelveen woont en staat ingeschreven bij een verkeersschool. De keuze van de verkeersschool kan je zelf bepalen. De alcohol-verkeercursus wordt gehouden voor jongeren die op 1 januari 2017 de leeftijd van 16,5 tot en met 18 jaar hebben bereikt. Een docent van Brijder verzorgd de cursus die wordt gehouden in het Raadhuis, Laan Nieuwer-Amstel 1 te Amstelveen.

De cursus start om 19.00 en duurt ongeveer 1,5 uur. Neem op de cursusavond een bewijs van inschrijving van je rijschool én je legitimatiebewijs mee. Wil je meedoen en volg je autorijlessen, meld je dan aan. 

Dit kan direct via het volgende e-mailadres AVC@brijder.nl onder vermelding van naam, adres, postcode, telefoonnummer, geboortedatum, geboorteplaats en verwachte afrijdatum. Vol = vol. Er kunnen maximaal 22 personen per avond worden geplaatst.

OCA
KvK 34.13.62.74
Maritsa 34, 1186 LE Amstelveen
Email info@ocamstelveen.nl
ANBI Status
• Beschikkingsdatum 20 april 2012
• Dossiernummer 83.142